របៀបធ្វើបង្អែមបបរត្នោតខ្មែរឆ្ងាញ់ៗ
#របៀបធ្វើបង្អែមបបរត្នោតខ្មែរឆ្ងាញ់ៗ
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្នោត ២០រឺ៣០ គ្រាប់ (សាច់ទន់) ចិត្តជាចំណិតៗ
- អង្ករដំណើប ២ ចានចង្កឹះពេញលាងឲ្យស្អាត
- ស្ករសរ ៤០០ ក្រាម
- អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង
#វិធីធ្វើ៖
១. មុនដំបូងត្រូវដាក់ទឹក រឺចុងខ្ទិះដូង និងអង្ករដំណើបក្នុងឆ្នាំងដាំជាមួយគ្នាឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់អំបិល និងស្ករសចូល។
២. បន្ទាប់ពីនោះមកនៅពេលដែលពុះ ត្រូវដាក់ត្នោតចូល ទុកមួយពុះប្រហែលជា ២ ទៅ ៣ នាទីជាការស្រេច។
#វីធីធ្វើខ្ទិះដូងឲ្យឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ៖
ខ្ទិះដូងដើម១ ចាន, ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្សៅមី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ដាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងរួចហើយកូរវាឲ្យរលាយ យកទៅដាក់លើភ្លើងកូរបន្តទៀតឲ្យពុះហើយរាងខាប់ ទុកដាក់ពេលដួសញាំជាការស្រោច ៕
ប្រភព » ផ្ទះមុខម្ហូប
#គ្រឿងផ្សំ៖
- ត្នោត ២០រឺ៣០ គ្រាប់ (សាច់ទន់) ចិត្តជាចំណិតៗ
- អង្ករដំណើប ២ ចានចង្កឹះពេញលាងឲ្យស្អាត
- ស្ករសរ ៤០០ ក្រាម
- អំបិល ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ខ្ទិះដូង
#វិធីធ្វើ៖
១. មុនដំបូងត្រូវដាក់ទឹក រឺចុងខ្ទិះដូង និងអង្ករដំណើបក្នុងឆ្នាំងដាំជាមួយគ្នាឲ្យពុះ បន្ទាប់មកដាក់អំបិល និងស្ករសចូល។
២. បន្ទាប់ពីនោះមកនៅពេលដែលពុះ ត្រូវដាក់ត្នោតចូល ទុកមួយពុះប្រហែលជា ២ ទៅ ៣ នាទីជាការស្រេច។
#វីធីធ្វើខ្ទិះដូងឲ្យឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ៖
ខ្ទិះដូងដើម១ ចាន, ស្ករស ២ ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្សៅមី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ដាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងរួចហើយកូរវាឲ្យរលាយ យកទៅដាក់លើភ្លើងកូរបន្តទៀតឲ្យពុះហើយរាងខាប់ ទុកដាក់ពេលដួសញាំជាការស្រោច ៕
ប្រភព » ផ្ទះមុខម្ហូប
Comments
Post a Comment