របៀបធ្វេីមឹកបំពងម្ទេស

របៀបធ្វេីមឹកបំពងម្ទេស

រឿងផ្សំ៖
- មឹកហាន់កង់ៗ ឬគ្រាន់តែ​ឆូត​កុំ​ឲ្យដាច់ ៥០០ក្រាម
- ម្ទេសចង្អុលមេឃយកពណ៌ក្រហមចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត​ ៦គ្រាប់
- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ទឹកខ្មេះ ១ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកសុទ្ធ ៥ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆាទុកបំពង ១ចានចង្កិះ

របៀបធ្វើ៖
១. ចាប់​ផ្តើម​​មឹក​បំពង​ឲ្យ​ឡើង​ក្រហម​ ហើយ​ដួស​ទុក​មួយ​ឡែក​។​
២. ​បន្ទាប់​មកចាប់​ដាក់​បេង​ឆា​ក្នុង​ខ្ទះឲ្យ​ឡើង​ក្តៅ រួច​ដាក់ស្ករ​, អំបិល,​ ម្ទេស, ​ទឹកខ្មេះ ​និង​ទឹក​សុទ្ធ​ចូល​ក្នុង​ខ្ទះ​កូរ​ឲ្យ​ឡើង​ខាប់​ ហើយ​យក​ទៅ​ស្រោច​ពី​លើ​មឹក​ដែល​បំពង​រួច​ជា​ការ​ស្រេច៕

Comments

Popular posts from this blog

របៀបធ្វើស៊ុប

របៀបធ្វើ ត្រីបំពងនំបញ្ចុកទឹកត្រីអំពិលទុំ

ភ្លាសាច់គោ ម្ហូបគ្រឿងក្លែម